Havregrynsgröt
Du behöver:
0,5 dl havregryn
1 dl vatten
Gör så här:
- Blanda havregryn och kallt vatten i en kastrull
- Låt det hela koka upp och koka sedan på svag värme under omrörning ca. 3-4 minuter
Mannagrynsgröt
Du behöver:
1 dl mjölk
1 msk mannagryn
Gör så här:
- Koka upp mjölken på hög värme ca. 1 minut
- Vispa ned mannagrynen och fortsätt med samma höga värme ytterligare ca. 1 minut
- Sänk värmen och fortsätt röra någon minut, låt sedan svalna så det sjunker till ätbar temperatur
Går även att göra i micron om så hellre önskas
Polentagröt
Du behöver:
1,5 dl mjölk
1 msk polentagryn
Gör så här:
- Koka upp mjölken på hög värme ca. 1,5 minut
- Vispa ned mannagrynen och fortsätt med samma höga värme ytterligare ca. 1,5 minut
- Sänk värmen och fortsätt röra några minuter, låt sedan svalna så det sjunker till ätbar temperatur
Går även att göra i micron om så hellre önskas
Minutris
Du behöver:
1,25 dl mjölk
0,5 dl stötta risflingor
1 tsk smör
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser i en kastrull eller på tallrik i micron. Laga på full effekt i micron eller hög temperatur på spisen i 2-3 minuter
- Rör om och låt svalna
Äppelrisgröt
Du behöver:
2 dl vatten
3/4 minutris
0,5 skalat äpple
Gör så här:
- Koka enligt anvisning på paketet – ca. 3 minuter
- Riv ett halvt äpple på rivjärn och rör ned i den färdiga gröten
Skorpgröt
Du behöver:
1-2 stötta osötade veteskorpor
1-1,5 dl mjölk eller vatten
Ev. mosad banan som tillbehör
Gör så här:
- Stöt/banka skorporna så det blir små smulor av dem
- Värm upp vätskan, tillsätt skorpkrosset och rör några få minuter
Server gärna med mosad banan