Cheesecake med lime och passionsfrukt

Du behöver:

15 digestivekex
50 gram smör
4 gelatinblad
2 ägg
3 dl creme fraîche
300 gram philadelphiaost
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 lime

Garnering
1 gelatinblad
2 msk strösocker
4 msk vatten
2 passionsfrukter

Gör så här:

  1. Krossa kexen i en matberedare eller genom att lägga dem i en plastpåse och kavla/trycka/slå tills det bara återstår små smulor
  2. Smält smöret och blanda sedan det med kaksmulorna
  3. Tryck ut det hela så det täcker botten av en form med löstagbar kant och ställ det att vila i kylen
  4. Lägg gelatinbladen i vatten minst 5 minuter
  5. Separera äggula från äggvita men se till att båda delarna sparas
  6. Blanda äggula med creme fraîche, philadelphiaost, socker, vaniljsocker och limeskal och rör tills det är en jämn smet
  7. Dela limen och pressa ur juicen i en kastrull, värm denna något och tillsätt sedan gelatinbladen efter att du pressat ur vattnet ur dessa. Rör om och låt svalna något
  8. När limesaften kallnat så tillsätter du den i en fin stråle ned i ”ostblandningen” under omrörning
  9. Vispa äggvitorna till ett hård skum och vänd slutligen ned detta i smeten, häll detta i formen och ställ återigen in det i kylen minst 1 timme och avvakta med att starta nedanstående punkt till dess att en knapp timme gått
  10. Lägg gelatinbladet i vatten, koka upp socker och vatten i en kastrull
  11. Pressa ur vattnet ur gelatinet och tillsätt detta i kastrullen, låt svalna
  12. Dela passionsfrukterna och skrapa sedan ur dem ned i kastrullen med sockervatten men undvik att få med hinnorna, och låt detta bli kallt
  13. Häll gelén i formen och ställ det i kylen tills gelén är stelnat helt, minst 1 timme men ju längre den får stå desto godare blir resultatet

Lämna en kommentar