Du behöver:
15 digestivekex
50 gram smör
4 gelatinblad
2 ägg
3 dl creme fraîche
300 gram philadelphiaost
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 lime
Garnering
1 gelatinblad
2 msk strösocker
4 msk vatten
2 passionsfrukter
Gör så här:
- Krossa kexen i en matberedare eller genom att lägga dem i en plastpåse och kavla/trycka/slå tills det bara återstår små smulor
- Smält smöret och blanda sedan det med kaksmulorna
- Tryck ut det hela så det täcker botten av en form med löstagbar kant och ställ det att vila i kylen
- Lägg gelatinbladen i vatten minst 5 minuter
- Separera äggula från äggvita men se till att båda delarna sparas
- Blanda äggula med creme fraîche, philadelphiaost, socker, vaniljsocker och limeskal och rör tills det är en jämn smet
- Dela limen och pressa ur juicen i en kastrull, värm denna något och tillsätt sedan gelatinbladen efter att du pressat ur vattnet ur dessa. Rör om och låt svalna något
- När limesaften kallnat så tillsätter du den i en fin stråle ned i ”ostblandningen” under omrörning
- Vispa äggvitorna till ett hård skum och vänd slutligen ned detta i smeten, häll detta i formen och ställ återigen in det i kylen minst 1 timme och avvakta med att starta nedanstående punkt till dess att en knapp timme gått
- Lägg gelatinbladet i vatten, koka upp socker och vatten i en kastrull
- Pressa ur vattnet ur gelatinet och tillsätt detta i kastrullen, låt svalna
- Dela passionsfrukterna och skrapa sedan ur dem ned i kastrullen med sockervatten men undvik att få med hinnorna, och låt detta bli kallt
- Häll gelén i formen och ställ det i kylen tills gelén är stelnat helt, minst 1 timme men ju längre den får stå desto godare blir resultatet