Pastagratäng

4 personer

Du behöver:

1 förpackning pastaskruvar
2 paket bacon (gärna färdigtärnat)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
3 dl grädde
1 dl creme fraîche
1 tärning grönsaksbuljong
Smör
Salt
Peppar
Riven ost

Gör så här:

  1. Koka pastan i saltat vatten, den ska bli al dente
  2. Sätt ugnen på 225°
  3. Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn
  4. Stek bacon, lök och vitlök i lite smör. Blanda ned morötter, grädde och creme fraîche och låt det hela puttra några minuter
  5. Smula ned buljongen, smaka av med salt och peppar och låt det gärna smaka lite ”mycket” eftersom det hela ska in i ugnen och då kan tappa lite i smakintensitet
  6. Häll ned pastan i en ugnsfast form och slö över såsen, blanda gärna runt lite så all pasta får sås på sig
  7. Strö över önskad mängd ost, ställ in formen i ugnen och gratinera den i ca. 15 minuter eller tills osten fått fin färg
  8. Servera med en god sallad, gärna med ruccola och groddar för att få till lite skön variation på konsistenser

Lämna en kommentar