4 personer
Du behöver:
1 förpackning pastaskruvar
2 paket bacon (gärna färdigtärnat)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
3 dl grädde
1 dl creme fraîche
1 tärning grönsaksbuljong
Smör
Salt
Peppar
Riven ost
Gör så här:
- Koka pastan i saltat vatten, den ska bli al dente
- Sätt ugnen på 225°
- Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn
- Stek bacon, lök och vitlök i lite smör. Blanda ned morötter, grädde och creme fraîche och låt det hela puttra några minuter
- Smula ned buljongen, smaka av med salt och peppar och låt det gärna smaka lite ”mycket” eftersom det hela ska in i ugnen och då kan tappa lite i smakintensitet
- Häll ned pastan i en ugnsfast form och slö över såsen, blanda gärna runt lite så all pasta får sås på sig
- Strö över önskad mängd ost, ställ in formen i ugnen och gratinera den i ca. 15 minuter eller tills osten fått fin färg
- Servera med en god sallad, gärna med ruccola och groddar för att få till lite skön variation på konsistenser