Blomkålspuré

4 personer

Du behöver:

1 blomkålshuvud
1 vitlöksklyfta
1 tärning grönsaksbuljong
1 liter vatten
50 gram smör
0,5 dl crème fraîche
Salt
Peppar
Cayennepeppar

Gör så här:

  1. Dela blomkålen i mindre buketter och lägg dem i vattnet, smula ned buljongen och en skalad vitlöksklyfta (gör inget mer med vitlöken än att just skala den och lägg ned den hel – den ska inte med i puréen sen). Låt koka tills blomkålen är helt mjuk, ca. 12-15 minuter
  2. Häll av vattnet när kålen är klar, plocka bort vitlöken om det är möjligt annars får den följa med
  3. Lägg i smöret och creme fraîche och mixa sedan med en matberedare eller stavmixer tills puréen är slät
  4. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar

Lämna en kommentar