Du behöver:
2-3 kycklingfiléer
1 tsk olja
2 stora gula lökar
2 vitlöksklyftor
1,5 msk färsk ingefära
50 gram smör
0,5 tsk chilipulver
3/4 tsk kardemumma
2,5 tsk mald koriander
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk mald kummin
4 krossade nejlikor
1 krm mald kanel
250 gram krossad tomat
3 dl vatten
3 dl grädde
1 tsk salt
25 gram cashewnötter
Färsk koriander till servering
Gör så här:
- Skala löken och klyfta den gula löken, stek den i oljan i en gryta på medelvärme tills den är gyllenbrun. Tillsätt pressad vitlök och riven ingefära, fräs någon minut
- Klicka i smöret och lägg i alla torra kryddor, viktigt att röra om hela tiden så det inte bränns utan det ska bara gotta ihop sig. Häll sedan över det i en skål och låt det vänta
- Stek kycklingen i bitar, den behöver inte få så mycket färg utan bara en liten fin yta
- Häll på 2 dl vatten för att se till att få med alla goda kryddor som kan ha fastnat i grytan, och lägg tillbaka allt det goda som avvaktat i skålen
- Tillsätt tomaterna och resterande vattnet, låt puttra under lock i ca. 10 minuter men kom ihåg att röra om ibland så det inte bränner fast
- Nu är det dags för grädden att gå ned så låt det blanda sig fint några minuter
- Precis innan servering tillsätter du nötterna
- Servera med basmatiris, naanbröd och goda såser som raita, feferonisås och äppelsås. Eventuellt tillsätter du lite Sambal och självklart lite färsk koriander