Lökringar

Du behöver:

1-2 gula lökar
Frityrsmet
Panko (asiatiskt ströbröd)
Raps- eller frityrolja
Salt

Gör så här:

  1. Häll upp olja, ca 4-5 cm 0,5-1 liter beroende på storlek på kastrull med tillhörande lock eller fritös. Oljan ska upp i ungefär 180 grader
  2. Skala och skär löken i ca. 0,5-1 cm tjocka skivor beroende på hur tjocka lökringar du vill ha, ta ur det mittersta i löken då det inte blir några ringar av de delarna
  3. Blanda ihop frityrsmeten
  4. Häll ströbrödet i en skål eller på en tallrik (jag använder en matlåda)
  5. Lägg ned löken i smeten, använd en gaffel och flytta över till ströbrödet. Se till att få panko överallt för maximalt krispiga lökringar, lägg dem på fat och gör klart alla lökringar
  6. Lägg i 2-4 lökringar i oljan en liten stund, de ska bli gyllenbruna – absolut inte svarta
  7. Lyft upp lökringarna med en hålslev (eller tång) och låt dem ligga på ett papper för att rinna av och se till att salta medan de fortfarande är varma