Du behöver:
1-2 gula lökar
Frityrsmet
Panko (asiatiskt ströbröd)
Raps- eller frityrolja
Salt
Gör så här:
- Häll upp olja, ca 4-5 cm 0,5-1 liter beroende på storlek på kastrull med tillhörande lock eller fritös. Oljan ska upp i ungefär 180 grader
- Skala och skär löken i ca. 0,5-1 cm tjocka skivor beroende på hur tjocka lökringar du vill ha, ta ur det mittersta i löken då det inte blir några ringar av de delarna
- Blanda ihop frityrsmeten
- Häll ströbrödet i en skål eller på en tallrik (jag använder en matlåda)
- Lägg ned löken i smeten, använd en gaffel och flytta över till ströbrödet. Se till att få panko överallt för maximalt krispiga lökringar, lägg dem på fat och gör klart alla lökringar
- Lägg i 2-4 lökringar i oljan en liten stund, de ska bli gyllenbruna – absolut inte svarta
- Lyft upp lökringarna med en hålslev (eller tång) och låt dem ligga på ett papper för att rinna av och se till att salta medan de fortfarande är varma