Köttbullar

Du behöver:

Köttfärs av önskad sort
Gul lök
Salt
Peppar
Smör

Gör så här:

  1. Lägg all färs i en stor skål
  2. Skala och hacka löken fint och blanda ned den i färsen
  3. Salta och peppra mycket! Det går åt mer än man tror, provsmaka lite om du vågar eller ta en liten bit och stek den bara för att vara säker på att det finns någon smak i din färsblandning
  4. Rulla till lagom stora bollar, stek i en stekpanna med smör
    Jag använder samma recept även när jag gör frikadeller men rullar då större bollar
  5. När alla köttbullar är klara kan du med fördel lägga dem i en ugnsfast form och låta dem stå på underhållsvärme medan du gör såsen
  6. Använd stekskyn från köttbullarna, tillsätt eventuellt lite mer smör och rör ned lite ox- eller kalvfond
  7. Späd med mjölk eller grädde och låt det puttra tills såsen är ”såsig”. Smaka av med salt och peppar, tillsätt svamp eller annat gott om du så önskar
  8. Servera med kokt potatis och gärna hemmagjord lingonsylt och ättiksgurka

Lämna en kommentar