Potatismos

Du behöver:

Potatis
Smör
Mjölk
Grädde
Salt
Peppar
Muskotnöt
Cayennepeppar

Gör så här:

  1. Koka mjölig potatis tills den är färdig, kan tom. gå några minuter över tiden utan problem
  2. Använd antingen en potatisstöt för att få lite bitar i moset eller en elvisp för ett slätt mos
  3. Värm smör, mjölk och en skvätt grädde i en kastrull och slå ned lite i taget i moset
  4. Smaka av med salt och peppar, för att det ska ”hända” något med smaken brukar jag tillsätta några drag av riven muskotnöt och en gnutta cayennepeppar. Dessa kryddor ska inte ta över smaken utan bara finnas med i bakgrunden.

Smaksättningen bestämmer du självklart själv. Ibland blandar jag ned gräslök, persilja eller dill t.ex lite beroende på vad jag ska servera till moset. Har du en annan favorit på krydd- eller örthyllan så använd det och se vad det resulterar i!

Lämna en kommentar