Du behöver:
150 gram smör
3 ägg
3,5 dl strösocker
2,1/4 dl gräddfil eller yoghurt
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 rågade tsk mald ingefära
2 rågade tsk malda nejlikor
2 rågade tsk kanel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°
- Smält smöret
- Vispa ägg och socker till ett vitt, pösigt skum
- Blanda ned gräddfilen/yoghurten i smöret och rör sedan ned det i äggblandningen
- Alla torra ingredienser blandas först i en skål för sig och sedan får även det gå ned i ägget- och smörblandningen och blandas
- Häll smeten i en smord och bröad form – gärna avlång om det går annars tar du det som finns
- Grädda på ett galler mitt i ugnen i 50-60 minuter, den ska inte kännas kladdig så använd en provsticka för att kontrollera hur kakan känns i mitten