Mjuk pepparkaka

Du behöver:

150 gram smör
3 ägg
3,5 dl strösocker
2,1/4 dl gräddfil eller yoghurt
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 rågade tsk mald ingefära
2 rågade tsk malda nejlikor
2 rågade tsk kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Smält smöret
  3. Vispa ägg och socker till ett vitt, pösigt skum
  4. Blanda ned gräddfilen/yoghurten i smöret och rör sedan ned det i äggblandningen
  5. Alla torra ingredienser blandas först i en skål för sig och sedan får även det gå ned i ägget- och smörblandningen och blandas
  6. Häll smeten i en smord och bröad form – gärna avlång om det går annars tar du det som finns
  7. Grädda på ett galler mitt i ugnen i 50-60 minuter, den ska inte kännas kladdig så använd en provsticka för att kontrollera hur kakan känns i mitten

Lämna en kommentar