Stekt kyckling

Att lyckas med kycklingen kan vara lite som en trisslott – plötsligt händer det att man lyckas. Men no more! Använd en termometer så lyckas du varje gång!

Gör så här:

  1. Ta önskat antal kycklingfiléer och lägg i en stekpanna med smör i
  2. Stek på medeltemperatur så att kycklingen får färg runt om, salta och peppra och sedan brukar jag smula sönder en tärning hönsbuljong i stekpannan och slår över ett glas vatten så det får puttra några minuter
  3. Ta ur kycklingen och lägg över den i en ugnsfast form, sätt fast en ugnstermometer i den tjockaste delen och ställ in formen i ugnen på ca. 200° tills innertemperaturen är 72°
    Alternativt
    Fäst termometern i den tjockaste delen när kycklingen fortfarande är kvar i stekpannan och invänta samma angivna innertemperatur, men jag använder hellre ugnen för att köra klart kycklingen men du gör precis som du vill
  4. När kycklingen nått rätt gradantal tar du den från värmen och antingen serverar den som den är eller skär i små tärningar och låter dem svalna, fryser in dem för att sedan kunna använda dem som salladskyckling eller liknande. Att köpa färdiga kycklingtärningar är sinnessjukt mycket dyrare än att köpa ett kilo kyckling och göra det själv, och det blir så mycket godare då du kan krydda kycklingen efter dina egna smaklökar

Lämna en kommentar