Hallonparfait

Du behöver:

200 gram färska eller upptinade hallon
1 ägg
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Ev. mynta till servering

Gör så här:

  1. Mosa hallonen med en gaffel eller kör dem i matberedaren lite snabbt
  2. Separera ägget och behåll endast äggvitan, blanda den med florsocker i en bunke
  3. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och rör tills massan är tjock, ca. 3 minuter
  4. Låt det svalna och tillsätt sedan hallonen, vänd runt så att allt blandas väl
  5. Vispa grädden och vänd ned den i hallonröran, blanda noga men försiktigt så ”fluffet” från grädden inte förstörs
  6. Lägg plastfolie i en avlång sockerkakform och häll i smeten, täck med plastfolie och ställ in det i frysen i minst 4 timmar
  7. Servera gärna med hallon på toppen och lite mynta

Lämna en kommentar