Laxpasta

Du behöver:

Lax
Creme fraiche
1 citron
Fiskbuljong
Babyspenat

Gör så här:

  1. Ställ in laxen i ugnen på ca. 200° tills innertemperaturen är 56°
  2. Ta en del creme fraiche och lägg i en stekpanna som värms upp så att crème
    fraichen smälter
  3. Dela citronen och pressa i juicen – smaka av och se vad du tycker allteftersom
  4. Smula ned en fiskbuljongtärning och rör ihop det hela, rör även ned lite hackad dill
  5. Smaka av med salt och citronpeppar om så skulle behövas, men fiskbuljongen brukar göra susen
  6. När laxen är klar lägger du ned den i såsen och rör om så den smular sönder sig lite
  7. Precis innan servering vänder du ned spenaten i såsen och serverar sedan med nykokt pasta som med fördel kan läggas i stekpannan vid servering

Lämna en kommentar