Vegetariska vårrullar

ca. 20st små

Du behöver:

1 pkt glasnudlar (100 g)
1 liten bit vitkål
2 morötter
120 g färska böngroddar
En knippe sockerärtor, ca. 10st
2st salladslökar
1 msk fisksås
2 msk söt soja
2 msk ostronsås
1 msk curry
Vårrulledeg
1 msk majsstärkelse
2 msk vatten
Ris (servering)
Sweet chilisås (servering)

Gör så här:

  1. Koka upp vatten och lägg i nudlarna. Koka enligt instruktioner på paketet, sila av och skölj snabbt med kallt vatten, klipp sedan i småbitar och låt dem ligga och vänta
  2. Skala och riv sedan morot och vitkål ned i en stekpanna med lite olja, finhacka löken och tillsätt även den. Stek på medelvärme under omrörning tills allt blivit mjukt
  3. Tillsätt nudlar och böngroddar
  4. Smaksätt med fisksås, soja och ostronsås ta lite i taget eftersom det är salt, tillsätt curryn, rör om noga och ta från plattan, låt svalna innan röran läggs på degen
  5. Blanda majsstärkelse och vatten som kommer agera ”lim”
  6. Lägg en liten sträng av röran längst ned på bladet (närmast dig). Rulla ett till två varv uppåt (från dig), vik in sidorna och fortsätt rulla tills du har en fin liten vårrulle – ”limma” änden
  7. Fortsätt rulla tills all röra är använd
  8. Antingen tillagar du dem i en stekpanna eller friterar dem i en kastrull/fritös. Stekpanna; värm upp på medelvärme med ganska mycket olja, stek ca. 3 minuter på vardera sida eller tills de fått fin färg. Lägg på ett papper för att rinna av innan servering
    I en fritös eller kastrull slår du i olja och värmer upp till ca 180° och lägger försiktigt i några rullar i taget, vänd på dem så de blir gyllenbruna runtom. Lägg på ett papper för att rinna av innan servering

Servera med ris, sweet chilisås och soja