Bakning

Att baka handlar om att hålla sig till ett recept. Det är för mig en utmaning att inte improvisera när jag håller på i köket men just när det kommer till bakning har jag lärt mig den hårda vägen att hålla inne på min impulsivitet och bara göra som det står rakt upp och ned.
Att bjuda på ett nybakt bröd till maten eller färska bullar till fikat är något vi alla upplevt någon gång och visst är det något speciellt? Att baka kan kännas tidsödande men den effektiva tiden man lägger på själva arbetet är inte så stor – inte jämfört med vad man får ut av det i slutändan.
Visst kan man köpa både mat- och fikabröd i alla tänkbara butiker men läser man innehållsförteckningen kan åtminstone jag hålla mig för skratt ibland. Testa något av följande recept och se vad du tycker, om inte annat kan du räkna på vad varje bulle eller brödbit kostade dig att göra själv och jämför det med vad du får ge för en liknande produkt (med konstgjorda ämnen) i butik.

Lämna en kommentar