Laxnuggets

Du behöver:

ca. 600 gram laxfilé
1 ägg
Mjöl
Pankoströbröd
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Matolja

Gör så här:

  1. Gör du en tartarsås så börja gärna med den så den får stå till sig
  2. Ta laxen (helst färsk då den smakar mer än fryst) och skär i mindre tärningar – ca. 3*3 cm, salta och peppra
  3. Värm upp olja i en kastrull eller stekpanna, det ska vara minst 2-3 cm med olja så att alla bitar kommer bli täckta
  4. Ta 3 fat; ett för mjöl, ett för ett uppvispat ägg och ett för pankoströbrödet. Strö cayennepeppar över mjölet och blanda det
  5. Vänd alla tärningar noggrant i mjölet, ägget och slutligen ströbrödet
  6. Lägg försiktigt ned några fiskbitar i taget i oljan, var noga med att inte lägga i för många åt gången då det endast resulterar i att temperaturen på oljan sjunker. Låt fisken ligga i ca. 5 minuter så att de blir vackert gyllenbruna, lägg dem sedan på ett papper så de får rinna av och ”krispa” till sig

Servera med sallad, kokt potatis och tartarsås. Toppa gärna med en dillkvist och citronklyfta

Lämna en kommentar