Brownies

Du behöver:

150 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde

150 g smör
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
Flingsalt

Gör så här:

  1. Börja med att göra själva täcket till brownie’n, alltså en chokladtryffel.
    Hacka chokladen fint och lägg den i en skål, koka upp grädden och slå den sedan över chokladen tills den smält och gått ihop till en slät tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur
  2. Sätt ugnen på 160°
  3. Smörj kanterna på en ugnsfast form med löstagbara kanter ca 20*20 cm och lägg ett bakplåtspapper i botten
  4. Smält smöret i en kastrull på låg temperatur och tillsätt sedan socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. Det kommer se grynigt och tråkigt ut men det ordnar sig när mjölet kommer i
  5. Vispa försiktigt i ett ägg i taget och använd en slickepott
  6. Tillsätt slutligen mjölet och blanda tills det är en fin smet
  7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter beroende på ugn, låt sedan svalna
  8. Ta kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret, vänd kakan upp och ned och bred över tryffeln. Skulle tryffeln vara för lös för att bredas ut kan den ställas in ett par minuter i kylen
  9. Toppa kakan med lite flingsalt och ställ den sedan i kylen i 45-60 minuter så tryffeln stelnar. Skär i bitar och servera dina brownies rumstempererade