Sås till kalv

Du behöver:

Smör
Grädde
Kalvfond
Creme fraîche
Rosépeppar
Svartvinbärsgelé
Balsamicovinäger (jag använde både ”vanlig balsamico och den krämiga – den vanliga för syrans skull och den krämiga för sötma och färgens skull)
Peppar

Gör så här:

  1. Ta fram smaklökarna för nu ska du improvisera
  2. Smält smör (helst i samma stekpanna som köttet brynts i för att samla upp alla goda smaker) och slå över en stor skvätt grädde
  3. Tillsätt lite kalvfond och en stor sked creme fraîche – smaka
  4. Krossa lite rosépeppar och rör ned en liten sked svartvinbärsgelé – smaka
  5. Ta lite ”vanlig” alltså den rinniga balsamicon och se till att det inte blir en för frän, spetsig smak. Efter det tar du den krämiga balsamicon som är mycket sötare och skänker mer mörk färg
  6. Smaka, smaka, smaka och smaka till sist av det hela med lite peppar om det behövs

Lämna en kommentar