Köttgryta

Du behöver:

200g nötkött (t ex grytbitar)
2 msk smör
2 msk vetemjöl
Ca. 2 dl vatten
2 tsk saltfri buljong
1 lagerblad
1 krm timjan
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 morötter
2 potatisar
1 purjolök 

Gör så här:

1. Skala potatis och morot och dela i mindre bitar. Hacka löken och dela köttet i grytbitarna i mindre ca 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlöken
2. Smält smöret i en gryta, blanda ned mjölet
3. Tillsätt kött, potatis, morötter, lök och purjolök, blanda och häll på vattnet
4. Häll på vatten så att det precis täcker ingredienserna. Om du häller på mer än 2 dl vatten så öka buljongmängden lite. Lägg i ett lagerblad och timjan
5. Koka upp och låt koka på svag värme ca 40 minuter eller tills köttet blivit mört. Plocka upp lagerbladet
6. Mosa eller mixa till valfri konsistens

Lämna en kommentar