Pastadeg

2 personer

Du behöver:

2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk olivolja
2 krm salt
1,5 – 2 msk vatten

Gör så här:

  1. Häll allt mjöl i en skål och blanda detta. Tillsätt saltet och rör om ytterligare, häll ut det på ett bakbord i en hög och gör ett hål i mitten
  2. Ta en gaffel och rör försiktigt ihop oljan med ägget i en bunke innan blandningen placeras i hålet du gjort av mjölet
  3. Fös försiktig ned mjöl, lite i taget, i äggblandningen. Fortsätt på samma sätt tills allt mjöl börjat gå ihop med blandningen
  4. Tillsätt lite av vattnet i taget så att du inte riskerar att degen blir för lös och kladdig
  5. Knåda degen i ca. 6-8 minuter tills degen är blank och mjuk
  6. Lägg degen i plastfolie i kylskåpet minst 30 minuter (du kan låta degen ligga över natten också om det är så att du vill det, det är inget degen mår dåligt av)
  7. Dela degen i 4 delar och kavla eller använd en pastamaskin för att platta ut delarna till tunna avlånga kakor
  8. Ska du göra bandpasta, tortellini, ravioli eller något annat spännande är det bara du som avgör nu, forma pastan så som du önskar

Om du ska servera pastan som den är kan den gärna få ligga i rumstemperatur och torka några minuter innan du kokar dem några minuter i välsaltat vatten. Ska du istället göra ravioli eller tortellini blandar du den önskade fyllningen och fyller pastan med det – här har du lite förslag

Lämna en kommentar