Spenat- och räkpasta, Vapiano-style

Du behöver:

Olja
0,5 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Chili – önskad mängd (kan exkluderas om så önskas)
Vannameiräkor (ASC-märkta), ca. 6-8st/person
1 dl grädde
2-3 tsk pesto
Riven parmesan, en handfull ungefär
7 körsbärstomater
Babyspenat, ca en näve
Färsk basilika
Pasta av önskad sort, jag använder Linguine
Salt
Peppar

Gör så här:

  1. Koka upp pastavattnet med salt och lägg ned pastan när det är dags, koka pastan ca 1 minut kortare än angivet på förpackningen
  2. Hetta upp oljan i en panna och tillsätt finhackad, eller gärna riven gul lök, finhackad vitlök och chili, rör om under ca 2 minuter då ingenting ska få färg utan bara svettas
  3. Lägg i räkorna och rör om
  4. Slå på grädden och rör i parmesan och pesto, smaka av med salt och peppar
  5. Lägg i tomaterna som du först halverat
  6. Slå av pastan men behåll lite av pastavattnet, ca 2-3 msk och häll i detta tillsammans med pastan i pannan
  7. Lägg i babyspenaten och rör om
  8. Servera pastan och toppa med lite nymald peppar, lite riven parmesan och självklart lite basilika på toppen

Kan ätas både till vardag och fest, det blir liksom inte enklare eller godare än så. Jag brukar lägga i löken och chilin när det är ca. 3 minuter kvar på pastan, då brukar det bli klart ungefär samtidigt som pastasåsen. Vill man ha den vegetarisk så kan man så klart göra det utan räkor.
Många gånger har jag beställt detta och verkligen spanat in hur kockarna gör det – och nu kan jag ändå påstå mig göra en riktigt god pasta i sann Vapiano-stil.