Skärgårdsgryta

Du behöver:

1 palsternacka
1 morot
1 banancharlottenlök
1/2 ask körsbärstomater
1 msk saltfritt smör
1 msk maizena
2 dl mjölk
1 dl créme fraiche
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
1/2 citron
100 g vit fisk (t ex torsk, sej, kolja)

Gör så här:

1. Skala och skär palsternacka och morot i stavar
2. Finhacka löken och dela körsbärstomaterna i kvartar
3. Smält smör i en kastrull och tillsätt grönsakerna. Fräs på medelvärme i 5 minuter
4. Rör ut maizena i 1/2 dl av mjölken, tillsätt sedan maizenablandningen, resten av mjölken, créme fraiche, tomatpuré, lagerblad och 1 krm svartpeppar
5. Pressa i saften av 1/2 citron och låt puttra under lock i 5 minuter
6. Skär sejen i 2 cm stora kuber. Lägg i fisken och låt puttra under lock i ca. 3 minuter
7. Mosa fisken till lagom konsistens vid servering
8. Servera grytan med t.ex. ris eller kokt potatis

Lämna en kommentar