Vilka är vi?

Jaha, så då har det startats ännu en matblogg i detta Sverige där allt handlar om vad, hur, när och var man äter. Där det mest ”rätta” är att äta hemlagad mat som är lagad från grunden – men det finns ingen som hinner laga mat för tiden räcker inte till.

Jag och min käre make ska med den här bloggen dela recept och tips på mat som vi själva lagar till både fest och vardags. Komma med lite idéer för att utöka den vanliga repertoaren och kanske, om möjligt, göra matlagningen lite mer spännande. Men kanske är det mest för att vi själva ska samla alla recept på ett och samma ställe, vi gör helt enkelt vår privata receptsamling publik.

Det kommer finnas tips på hur man slår den perfekta bearnaisen, undvika torr kyckling, göra egen ravioli, lyckas med kanelbullarna och hur tusan man får ihop en varierad meny under en vecka eller varför inte en hel månad. Det kommer alltså finnas lite av det mesta.
Vi är inga kockar och har inga som helst erfarenheter av restaurangbranschen – förutom att vi då och då äter ute, men vi älskar matlagning och känslan av att både få äta och servera riktigt god mat.

Råvaror och tid är självklart A och O, men det viktigaste är alltid att ha kul i köket. Lägg prestigen åt sidan och se till att bara njut av att få spendera tid bland grytor, kastruller och bakmaskiner! Kärlek är den bästa kryddan i slutändan.

Så vi önskar dig välkommen och hoppas att du kan hitta något guldkorn som passar just dig. Skulle det vara så att du har tips på förbättringar på det vi publicerar eller om du vill bidra med ett omdöme eller recept så tackar vi så mycket på förhand.

Med vänliga hälsningar; Lina och Olle

Lämna en kommentar