Toast à la ostbåge

Du behöver:

Bröd (gärna vit formfranska men önskar du annan sort går det självklart bra)
Purjolök
Creme fraîche
Majonäs
Kaviar (kan uteslutas)
Dill
Salt
Peppar
Ostbågar

Topping
Räkor
Citron
Dill
Röd kaviar

Gör så här:

  1. Ta ett glas i lagom storlek och skär ur runda bitar av brödet, räkna med 3 skivor per portion
  2. Skölj och hacka purjolöken fint och lägg detta i en skål
  3. Slå i en del creme fraîche och en del majonäs efter eget tycke
  4. Ta en vanlig kaviartub och tryck i en klick för att sedan smaka av, men kaviaren skänker en skön sälta till rätten
  5. Finhacka dill och smaka av med salt och peppar
  6. Krossa ostbågar i en plastpåse med handkraft eller genom att kavla, se till att det bara är fina smulor när det är klart
  7. Ta en brödbit och bred på röran, lägg på nästa brödbit och bred även denna och slutligen den sista och utför samma procedur. Sedan breder du på röra runtom din bakelse också
  8. Rulla den i ostbågskrosset och ställ på ett fat som gärna dekorerats med ruccola eller annan sallad om du önskar
  9. Toppa med räkor, en liten bit citron och en dillkvist. För en extra fin touch lägger du på en liten klick röd kaviar

En himla god och enkel förrätt som alltid uppskattas! Inte så många som testat så ge dig gärna på det, jag tycker den är himmelsk god och det bästa av allt – du behöver inte slava i köket för att ställa fram en god aptitretare!

Lämna en kommentar