Raggmunk

4 personer

Du behöver:

10 medelstora potatisar
2 ägg
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 tsk salt
Smör
Rimmat fläsk eller bacon
Lingon

Gör så här:

  1. Skala och riv potatisen på ett rivjärn
  2. Blanda ägg, vetemjöl, vatten och salt och rör sedan ned den rivna potatisen
  3. Stek fläsket som ska vara till serveringen och lägg sedan över köttet i en ugnsfast form så att det håller sig varmt under tiden raggmunkarna steks, se till att behålla stekflottet i pannan för att kunna steka raggmunkarna i detta – det ger lite mer smak
  4. Spisen ska vara på medeltemperatur, ta en slev av raggmunkssmeten och platta till med stekspaden, vänd när kanterna är frasiga och stek andra sidan ytterligare några minuter. Fortsätt så tills all smet är använd, tillsätt mer smör i pannan så de inte bränner fast
  5. Servera med fläsket och gärna hemmagjord lingonsylt

Lämna en kommentar