Du behöver:
1 stor gul lök
5 vitlöksklyftor
5 cm ingefära
1 grön chili (kan uteslutas)
2 dl röda linser
1,5 tsk garam masala
1 krm muskotnöt (kan uteslutas)
2 dl vatten
1 buljongtärning, grönsak eller svamp
500 g färsk spenat
800 ml kokosmjölk
400 g halloumi
4 tomater
1 kruka koriander
1 kruka persilja
Smör
Rapsolja
Salt
Peppar
Gör så här:
- Skala och finhacka den lök och vitlök
- Dela, kärna ur och finhacka chilin, skala och finhacka även ingefäran
- Fräs lök och vitlök i smör i en stor gryta tills de mjuknat men utan att de får färg. Tillsätt chili och ingefära och lät det fräsa ytterligare några minuter
- Tillsätt linserna, garam masala, muskot och vatten och låt det hela få ett uppkok, rör sedan ned buljongtärning och kokosmjölken
- Blanda i spenaten, lite i taget och lägg sen på ett lock och låt det småkoka
- Skär halloumin i stavar och bryn dem i rapsolja i en stekpanna så de får fin färg
- Lägg i halloumi och tomater skurna i mindre bitar i grytan, smaka av med salt och peppar
- Toppa med finhackade örter
- Servera gärna med ris och/eller naanbröd