Saag paneer, halloumi- och linsgryta

Du behöver:

1 stor gul lök
5 vitlöksklyftor
5 cm ingefära
1 grön chili (kan uteslutas)
2 dl röda linser
1,5 tsk garam masala
1 krm muskotnöt (kan uteslutas)
2 dl vatten
1 buljongtärning, grönsak eller svamp
500 g färsk spenat
800 ml kokosmjölk
400 g halloumi
4 tomater
1 kruka koriander
1 kruka persilja
Smör
Rapsolja
Salt
Peppar

Gör så här:

  1. Skala och finhacka den lök och vitlök
  2. Dela, kärna ur och finhacka chilin, skala och finhacka även ingefäran
  3. Fräs lök och vitlök i smör i en stor gryta tills de mjuknat men utan att de får färg. Tillsätt chili och ingefära och lät det fräsa ytterligare några minuter
  4. Tillsätt linserna, garam masala, muskot och vatten och låt det hela få ett uppkok, rör sedan ned buljongtärning och kokosmjölken
  5. Blanda i spenaten, lite i taget och lägg sen på ett lock och låt det småkoka
  6. Skär halloumin i stavar och bryn dem i rapsolja i en stekpanna så de får fin färg
  7. Lägg i halloumi och tomater skurna i mindre bitar i grytan, smaka av med salt och peppar
  8. Toppa med finhackade örter
  9. Servera gärna med ris och/eller naanbröd