Potatis- och purjolökssoppa

Du behöver:

400 gram mjölig potatis
1 st purjolök
1 vitlöksklyfta
1 grönsaksbuljong
3 dl grädde
Smör
Salt & peppar

Gör så här:

1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Snitta purjolöken på längden, skölj och strimla fint. Skala och finhacka vitlöken
2. Fräs alltsammans i smör i en tjockbottnad kastrull utan att det får färg. Tillsätt buljongen under omrörning och koka upp. Sänk värmen och låt soppan koka under lock i 30 min. Rör om med jämna mellanrum
3. Tillsätt grädden, rör om och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Jag brukar mixa soppan för att få den slät
4. Smaka av med salt och vitpeppar
5. Servera gärna med ett gott bröd – kika under bakning och se om du hittar något som du tror passar

Lämna en kommentar