Köttpuré

Du behöver:

ca. 0,5 kg kött av valfri sort, tex. grytbitar, bog eller filé från valfritt djur
1 liter vatten
4 svartpepparkorn
1 purjolök
1 lagerblad
1 morot
1 palsternacka
Persilja

Gör så här:

  1. Koka upp vattnet i en stor kastrull eller gryta och lägg i köttet. Stick i en köttermometer i den tjockaste köttdelen för att hålla koll på innertemperaturen
  2. Tillsätt kryddor och alla skalade och hackade grönsaker, låt koka på svag värme ca. 1 timme beroende på vilket kött du väljer så håll koll på termometern
  3. Sila av ”grytan” men spara buljongen då den är en bra grund för såser, tar ur köttet och låt det svalna en stund, skär det sedan i mindre bitar – se till att lagerblad och pepparkorn inte följer med
  4. Mixa köttet med stavmixer eller i en matberedare, du kan även ta med morot och palsternacka för lite extra smak
  5. Späd purén med lite av buljongen så den får rätt konsistens, den ska vara mosig/krämig

Lämna en kommentar