4 pers
Du behöver:
400 g pasta, valfri sort
8-10 färska champinjoner
ca 200 g rådjurskött, stek eller liknande (går att ersätta med annat kött om så önskas)
1 svampbuljongtärning
Grädde, ca 3-4 dl
Spenat, 1-3 nävar
Smör
Pastavatten
Salt
Peppar
Gör så här:
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar
- Skiva champinjonerna i kvartar och stek dem i en panna i rikligt med smör på något högre än medelvärme, låt dem få en liten yta
- Skiva köttet i storlek med en speltärning och tillsätt det i stekpannan, låt steka tills köttet fått färg – ca 5 minuter
- Slå på grädde och buljongtärning, låt det puttra så att såsen tjocknar och reducerar något
- Sänk värmen och vänd i pastan tillsammans med ca 1-2 dl pastavatten beroende på hur tjock eller tunn du vill ha din sås
- Slå på den avrunna pastan och vänd ned spenaten
- Smaka av med salt och peppar
Jag gjorde den här rätten idag utav rester från helgens måltider, därav ungefärliga mått och önskan om att det finns möjlighet att ”höfta” lite i köket för att få fram en fantastisk pastarätt.