Pasta med rådjur

4 pers

Du behöver:

400 g pasta, valfri sort
8-10 färska champinjoner
ca 200 g rådjurskött, stek eller liknande (går att ersätta med annat kött om så önskas)
1 svampbuljongtärning
Grädde, ca 3-4 dl
Spenat, 1-3 nävar
Smör
Pastavatten
Salt
Peppar

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar
  2. Skiva champinjonerna i kvartar och stek dem i en panna i rikligt med smör på något högre än medelvärme, låt dem få en liten yta
  3. Skiva köttet i storlek med en speltärning och tillsätt det i stekpannan, låt steka tills köttet fått färg – ca 5 minuter
  4. Slå på grädde och buljongtärning, låt det puttra så att såsen tjocknar och reducerar något
  5. Sänk värmen och vänd i pastan tillsammans med ca 1-2 dl pastavatten beroende på hur tjock eller tunn du vill ha din sås
  6. Slå på den avrunna pastan och vänd ned spenaten
  7. Smaka av med salt och peppar

 

Jag gjorde den här rätten idag utav rester från helgens måltider, därav ungefärliga mått och önskan om att det finns möjlighet att ”höfta” lite i köket för att få fram en fantastisk pastarätt.