Pulled pork

Du behöver:

2 kilo fläskkarré
3 msk flingsalt
2 tsk svartpeppar
2 msk paprikapulver – gärna rökig
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
500 gram barbequesås
2 dl köttbuljong

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°C
  2. Ta köttet ur förpackningen och torka det med ett papper, eller allra helst en kökshandduk
  3. Blanda de torra kryddorna i en skål stor nog att rymma köttbiten
  4. Lägg ned köttet och rör massera in kryddor över hela stycket
  5. Häll olja eller smör i en ugnsfast gryta och bryn köttet runtom
  6. Skala och klyfta löken och gör småbitar av vitlöken, lägg i detta i grytan
  7. Häll på barbequesås och buljongen
  8. På med locket och ställ in grytan i nedre delen av ugnen i 5-6 timmar