Rostbiff av älgkalv

Du behöver:

Rostbiff av älgkalv (ta annan rostbiff om du hellre vill det, men kolla upp innertemperaturen!)
Smör
Salt
Peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100°
  2. Salta och peppra köttet mer än du tror
  3. Hetta upp en stekpanna, gärna gjutjärn, och smält smöret
  4. När smöret slutat låta lägger du ned köttet och ser till att bryna alla sidor av det. Detta gör man för att behålla all köttsaft inuti köttet. Flytta över köttet i en ugnsfast form
  5. Ställ in köttet i ugnen efter att du satt i en termometer i den tjockaste delen och ställ in det i ugnen tills dess att innertemperaturen når 59° (använder du annat kött så kolla upp det här). Det tar ca. 1 timme
  6. Ta ut köttet och låt det vila 15 minuter på en skärbräda innan du skär upp det. Skulle du hellre vilja servera det som en kall rostbiff är det inga som helst problem!

Jag serverade detta med en blomkålspuré, en gräddig sås tillsammans med brynta champinjoner och smörslungade vaxbönor

Lämna en kommentar