Spenatsoppa

Du behöver:

Spenat (jag använder fryst)
Mjölk
Grädde
Aromatkrydda (om du vill)
Salt
Peppar
Mjöl
Ägg

Gör så här:

  1. Ta fram den frusna spenaten och lägg den i en kastrull och häll på mjölk så att det täcker ca.2/3 av spenaten. (Jag brukar ta fram och förbereda med detta steg någon timme innan jag ska börja laga maten och då ha plattan på väldigt svag värme och bara låta spenaten tina)
  2. Låt allt koka upp och slå på en skvätt grädde
  3. Smaksätt med aromatkrydda, salt och peppar, önskar du ytterligare smaker så tar du självklart det
  4. Gör en redning på mjölk eller grädde och en skvätt mjöl för att göra en redning om soppan är alltför lös, viktigt att röra ut allt mjöl i vätskan innan det hälls i soppan för att undvika risken att få mjölklumpar i soppan. Låt koka en stund så all ev. mjölsmak försvinner
  5. Servera soppan med kokt ägg

För att få en lite mer matig måltid rekommenderar jag ett nybakt bröd, t.ex. solrosbullar

Lämna en kommentar