Du behöver:
Spenat (jag använder fryst)
Mjölk
Grädde
Aromatkrydda (om du vill)
Salt
Peppar
Mjöl
Ägg
Gör så här:
- Ta fram den frusna spenaten och lägg den i en kastrull och häll på mjölk så att det täcker ca.2/3 av spenaten. (Jag brukar ta fram och förbereda med detta steg någon timme innan jag ska börja laga maten och då ha plattan på väldigt svag värme och bara låta spenaten tina)
- Låt allt koka upp och slå på en skvätt grädde
- Smaksätt med aromatkrydda, salt och peppar, önskar du ytterligare smaker så tar du självklart det
- Gör en redning på mjölk eller grädde och en skvätt mjöl för att göra en redning om soppan är alltför lös, viktigt att röra ut allt mjöl i vätskan innan det hälls i soppan för att undvika risken att få mjölklumpar i soppan. Låt koka en stund så all ev. mjölsmak försvinner
- Servera soppan med kokt ägg
För att få en lite mer matig måltid rekommenderar jag ett nybakt bröd, t.ex. solrosbullar