Sesambullar

ca. 25 st

Du behöver:

25 gram färsk jäst
2 dl fingervarmt vatten
25 gram rumstempererat smör
0,5 tsk strösocker
1 tsk salt
6 dl vetemjöl

Fyllning
50 gram smör
2-3 tsk sesamfrön

1 ägg och ca. 1 tsk sesamfrön till pensling innan gräddning

Gör så här:

1. Smula sönder jästen i en bunke
2. Skär smöret i tärningar
3. Värm vattnet till 37° paj häll det sedan över jästen, rör om tills jästen löst upp sig
4. Tillsätt lite av smöret i taget, blanda sedan i socker och salt.
5. Till sist blandar du ned mjölet och blandar degen tills den är smidig, det går på några minuter
6. Låt degen jäsa i 10 minuter
7. Lägg degen på ett bakbord och knåda in lite mjöl så degen blir mindre kladdig, kavla ut till en rektangel som när vanliga bullar bakas och bred sedan på fyllningen
8. Sätt på ugnen på 225°
9. Rulla ihop och skär i ungefär 2 cm breda bitar, lägg dem på en plåt och låt jäsa ytterligare 30-40 minuter
10. Pensla bullarna med det vispade ägget och toppa med sesamfrön, ställ in plåten i mitten av ugnen och låt gräddas mitt i ugnen ca. 10 minuter tills bröden fått fin färg

Lämna en kommentar