Du behöver:
5 dl hallon
3 dl vatten
2 msk strösocker
3 äggvitor
Ytterligare 2 msk strösocker
Gör så här:
- Blanda vatten, socker och hallon i en kastrull och rör tills allt blandats till en härlig rosa röra
- Häll röran i en form, t.ex. en normalstor matlåda, och ställ in i frysen ca. 1 timme tills den är lite halvfast
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp, tillsätt 2 msk socker och vispa kraftigt samman detta
- Blanda ned äggblandningen i hallonmassan, var noggrann så att det verkligen blir helt blandat
- Kör sorbetblandningen i en glassmaskin eller frys in i frysen i form och låt stå i minst 2 timmar. Kom ihåg att röra i formen ungefär 2-3 gånger i timmen för att undvika iskristaller och för att det ska bli en jämn och smidig konsistens
Servera gärna med ett knäckflarn och smält, mörk choklad