Hallonsorbet

Du behöver:

5 dl hallon
3 dl vatten
2 msk strösocker
3 äggvitor

Ytterligare 2 msk strösocker

Gör så här:

  1. Blanda vatten, socker och hallon i en kastrull och rör tills allt blandats till en härlig rosa röra
  2. Häll röran i en form, t.ex. en normalstor matlåda, och ställ in i frysen ca. 1 timme tills den är lite halvfast
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp, tillsätt 2 msk socker och vispa kraftigt samman detta
  4. Blanda ned äggblandningen i hallonmassan, var noggrann så att det verkligen blir helt blandat
  5. Kör sorbetblandningen i en glassmaskin eller frys in i frysen i form och låt stå i minst 2 timmar. Kom ihåg att röra i formen ungefär 2-3 gånger i timmen för att undvika iskristaller och för att det ska bli en jämn och smidig konsistens

Servera gärna med ett knäckflarn och smält, mörk choklad

Lämna en kommentar