Puré av frukt (från 4-6 månader)

Du behöver:

Äpple
Päron
Aprikos
Persika/Nektarin
Blåbär
Mango
Björnbär
Svarta vinbär
Banan (kokas ej utan mosa den bara och ge som det är eller ihop med andra frukter/bär)

Om du använder dig av frysta bär/frukter är det viktigt att dessa kokas i en minut för att säkerställa att eventuella Hepatit A-virus dör.

Några frukter och bär kan t ex orsaka allergiska reaktioner och bör introduceras försiktigt och först efter 6 månaders ålder:
– Jordgubbar och hallon
– Kiwi
– Citrusfrukter

Gör så här:

1. Ta en eller fler olika frukter och bär, gör en egen blandning som du själv skulle vilja smaka
2. Skala och skär frukten i små bitar
3. Koka i en liten skvätt vatten (så lite som möjligt för att behålla så mycket vitaminer och näringsämnen det bara går)
4. Mixa till en slät puré och om den blir för kompakt kan du späda med lite kokvatten
5. Kyl ned purén och frys in i istärningar, i muffinsformar eller på bakplåtspapper. Förvaras i fryspåsar och serveras inom 2 månader

Lämna en kommentar