Du behöver:
800 g mjölig potatis
2 små ägg
0,5 msk salt
4-5 dl mjöl
Smör för stekning
1 rödlök
1 klyfta vitlök
500 g färska körsbärstomater
Dragon, färsk eller torkad
Olivolja
Salt
Peppar
Parmesan (som topping)
Gör så här:
- Skala och koka potatisen i saltat vatten så den blir helt mjuk. Häll av och låt svalna helt
- Värm upp rikligt med olivolja i en stekpanna
- Skala rödlöken och vitlöken och skiva tunt och låt det sedan mjukna i oljan utan att ta färg i några minuter
- Dela tomaterna på mitten och lägg sedan ned dem i stekpannan, tillsätt dragon efter egen smak – 0,5 msk torkad till att börja med hade jag men dragon har en speciell smak och uppskattas inte av alla
- Smaka upp med salt och peppar och låt det gotta sig i stekpannan ca. 10 minuter och häll sedan över det i en skål i väntan på gnocchin
- Pressa potatisen och tillsätt ägg, salt och mjöl men ta lite i taget för att inte få en för stabbig deg, den ska inte klibba utan lätt kunna formas till små knyten
- Ta en del av degen och rulla till en lång orm, skär sedan i 0,5 cm tjocka bitar. Om man vill kan man rulla dem till bollar eller vilken form man nu önskar – tryck gärna till varje bit med en gaffel för att få finare gnocchi att servera
- Koka upp vatten med salt och lägg i gnocchin, när de flyter upp är de färdigkokta. Stek dem därefter i en stekpanna med lite smör för att få lite yta på dem
- När gnocchin fått en fin yta så tillsätter du tomatröran
- Servera med riven parmesan och nymald svartpeppar