Hemgjord potatisgnocchi med färska tomater och dragon

Du behöver:

800 g mjölig potatis
2 små ägg
0,5 msk salt
4-5 dl mjöl
Smör för stekning

1 rödlök
1 klyfta vitlök
500 g färska körsbärstomater
Dragon, färsk eller torkad
Olivolja
Salt
Peppar
Parmesan (som topping)

Gör så här:

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten så den blir helt mjuk. Häll av och låt svalna helt
  2. Värm upp rikligt med olivolja i en stekpanna
  3. Skala rödlöken och vitlöken och skiva tunt och låt det sedan mjukna i oljan utan att ta färg i några minuter
  4. Dela tomaterna på mitten och lägg sedan ned dem i stekpannan, tillsätt dragon efter egen smak – 0,5 msk torkad till att börja med hade jag men dragon har en speciell smak och uppskattas inte av alla
  5. Smaka upp med salt och peppar och låt det gotta sig i stekpannan ca. 10 minuter och häll sedan över det i en skål i väntan på gnocchin
  6. Pressa potatisen och tillsätt ägg, salt och mjöl men ta lite i taget för att inte få en för stabbig deg, den ska inte klibba utan lätt kunna formas till små knyten
  7. Ta en del av degen och rulla till en lång orm, skär sedan i 0,5 cm tjocka bitar. Om man vill kan man rulla dem till bollar eller vilken form man nu önskar – tryck gärna till varje bit med en gaffel för att få finare gnocchi att servera
  8. Koka upp vatten med salt och lägg i gnocchin, när de flyter upp är de färdigkokta. Stek dem därefter i en stekpanna med lite smör för att få lite yta på dem
  9. När gnocchin fått en fin yta så tillsätter du tomatröran
  10. Servera med riven parmesan och nymald svartpeppar