Indisk äppelsås

Du behöver:

Yoghurt
Äpple
Vitlök
Honung
Salt
Peppar

Gör så här:

  1. Ta fram smaklökarna och improvisationen för nu ska du få smaka dig fram till det bästa resultatet. Såsen är till för att ge en kylande effekt om du äter t.ex. en stark Vindaloo eller annan het mat
  2. Ta en del yoghurt av önskad sort
  3. Riv ned ett äpple, gärna sötare än syrligt (vi använde Pink Lady) och lägg ned det i yoghurten på en gång för att undvika missfärgning
  4. Pressa ned lite vitlök i taget och tillsätt lite honung, smaka av med salt och peppar
  5. Ställ gärna såsen i kylen ca. 30 minuter eller liknande för att låta smaken av vitlöken kicka igång – bara så att du inte riskerar att det blir för mycket vitlökssmak. När såsen fått vila kan du smaka av med mer honung, salt och peppar om det behövs
  6. Vill du ha i andra ingredienser så är det fritt fram! Använd bara receptet som inspiration om du så önskar, men såsen ska vara frisk och åt det söta hållet

Lämna en kommentar