Fiskgratäng

Du behöver:

Fast vit fisk, t.ex. kolja, torsk eller gös
Creme fraiche
1 citron
Fiskbuljong
Dill

Gör så här:

  1. Lägg fisken i en ugnsfast form med lite smör i botten och gör såsen
  2. Ta en del creme fraiche och lägg i en stekpanna som värms upp så att creme
    fraichen smälter
  3. Dela citronen och pressa i juicen – smaka av och se vad du tycker allteftersom
  4. Smula ned en fiskbuljongtärning och rör ihop det hela, rör även ned lite hackad dill
  5. Smaka av med salt och citronpeppar om så skulle behövas, men fiskbuljongen brukar göra susen
  6. Slå såsen över fisken och in i ugnen tills fisken når en innertemperatur på 56°

Servera med kokt eller pressad potatis, eller varför inte potatismos och garnera med en dillkvist
Blanda gärna i lite gröna ärtor och lite finhackad schalottenlök i moset för lite extra smak och tuggmotstånd

Lämna en kommentar