Du behöver:
Fast vit fisk, t.ex. kolja, torsk eller gös
Creme fraiche
1 citron
Fiskbuljong
Dill
Gör så här:
- Lägg fisken i en ugnsfast form med lite smör i botten och gör såsen
- Ta en del creme fraiche och lägg i en stekpanna som värms upp så att creme
fraichen smälter - Dela citronen och pressa i juicen – smaka av och se vad du tycker allteftersom
- Smula ned en fiskbuljongtärning och rör ihop det hela, rör även ned lite hackad dill
- Smaka av med salt och citronpeppar om så skulle behövas, men fiskbuljongen brukar göra susen
- Slå såsen över fisken och in i ugnen tills fisken når en innertemperatur på 56°
Servera med kokt eller pressad potatis, eller varför inte potatismos och garnera med en dillkvist
Blanda gärna i lite gröna ärtor och lite finhackad schalottenlök i moset för lite extra smak och tuggmotstånd