Matlagning

Matlagning ska vara kul, det är i alla fall min åsikt. Visst är det så att ibland är det något man bara måste ta sig igenom och entusiasmen kanske inte är på topp vid tillagningen av varje måltid. Men i det stora hela anser jag att det ska vara kul i köket. Testa nya smakkombinationer, ge sig i kast med ett recept man tidigare aldrig ens tittat åt och bara leka fram nya maträtter – DET är matlagning för mig.
Jag kommer lägga upp recept av olika slag. En del är med angivna mått och noggranna beskrivningar om hur du ska gå tillväga medan andra är mer för att väcka en tanke hos dig, så ett frö där du själv får ”höfta” ihop vilka mått som behövs. Att använda smak- och luktsinne när du lagar mat är mycket viktigt och att få en mall att utgå från kan ibland hjälpa till för att börja jobba utanför den bekväma zonen och lära sig att lita på smaklökarna som vi begåvats med.
Om det i ett recept är ett mått eller en ingrediens angivet som tyvärr inte infinner sig i köket ska matlagningen inte gå i graven för det utan då ska det improviseras! Visst kan det gå åt skogen men du kommer utvecklas som hemmakock om du bara tror att det går.

Lämna en kommentar