Chicken Satay

Du behöver:

600 gram kycklingfilé
Grillspett (blötlagda om de är av trä)
Ris eller sallad vid servering

Marinad;
0,5 dl sweet chilisås
0,5 dl olja
0,5 dl soya

Jordnötssås;
25 gram färsk ingefära eller ca 1-2 msk torkad, beroende på smak
2 vitlöksklyftor
2 dl kokosmjölk (köp eller gör en egen – recept här)
5 msk jordnötssmör
1 dl sweet chilisås

Gör så här:

  1. Skär ned kycklingen i mindre bitar passande för att träs på spett
  2. Rör samman ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingen i ca. 1 timme
  3. Slå igång grilleffekt på ugnen, 225°
  4. Trä kycklingen på spetten och lägg dem sedan på galler eller i ugnsfast form, kör dem ca. 8 minuter på varje sida. Under tiden kycklingen är i ugnen rör du ihop såsen
  5. Häll i kokosmjölken i en kastrull och låt den sjuda
  6. Skala och riv den färska ingefäran och pressa ur saften i en kastrull, använder du torkad ingefära tillsätter du den i kokosmjölken som den är
  7. Skala och pressa vitlöken, tillsätt den tillsammans med övriga ingredienser ned i kastrullen och rör om
  8. Servera med ris eller en fräsch sallad