Korvstroganoff (8-12 månader)

Du behöver:

Falukorv/grillkorv av bra kvalitet med hög kötthalt
1 gul lök
1-2 msk smör (riktigt smör, inte margarin eller liknande)
1,5 msk mjöl
1 dl vatten
1,5 msk tomatpuré
0,5 krm peppar
1,5 dl mjölk
Persilja

Gör så här:

  1. Skär korven i småbitar, skala och hacka löken och bryn detta i smöret i en stekpanna eller kastrull
  2. Rör ned mjöl och vatten, tillsätt purén och peppar, häll i mjölken och rör om medan det kokar försiktigt i 5-10 minuter
  3. Blanda till sist i lite färsk, hackad persilja
  4. Om så önskas kan du mixa alltsammans när det är klar för en mer puré-aktig konsistens
  5. Om maten känns för kompakt kan du med fördel röra i en skvätt olja eller smör vid servering för att underlätta matsmältningen och göra den lite mer lös

Lämna en kommentar