Blomkål- och broccolisoppa

4 personer

Du behöver:

100 gram broccoli
200 gram blomkål
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl grädde
3 dl mjölk
4 msk gräslök
3 msk mjöl
Smör
Salt
Peppar
Cayenne
4 ägg

Gör så här:

  1. Koka äggen
  2. Skölj och dela broccoli och blomkålen, skär dem i mindre buketter och koka dem i lättsaltat vatten några minuter och sila sedan bort vattnet
  3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjöl för att göra en botten redning, rör om noga
  4. Tillsätt mjölk, grädde och smula ned buljongen
  5. Lägg ned grönsakerna och gräslöken och låt puttra ca. 5 minuter
  6. Ta kastrullen från spisen och mixa soppan tills den är helt slät
  7. Smaka av med salt, peppar och cayenne
  8. Servera med kokt ägg och ett gott bröd med smakrik ost, eller ett vitlöksbröd

Lämna en kommentar