4 personer
Du behöver:
100 gram broccoli
200 gram blomkål
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl grädde
3 dl mjölk
4 msk gräslök
3 msk mjöl
Smör
Salt
Peppar
Cayenne
4 ägg
Gör så här:
- Koka äggen
- Skölj och dela broccoli och blomkålen, skär dem i mindre buketter och koka dem i lättsaltat vatten några minuter och sila sedan bort vattnet
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjöl för att göra en botten redning, rör om noga
- Tillsätt mjölk, grädde och smula ned buljongen
- Lägg ned grönsakerna och gräslöken och låt puttra ca. 5 minuter
- Ta kastrullen från spisen och mixa soppan tills den är helt slät
- Smaka av med salt, peppar och cayenne
- Servera med kokt ägg och ett gott bröd med smakrik ost, eller ett vitlöksbröd