Hallonmousse

4-6 portioner

Du behöver:

5 dl hallon
1,25 gelatinblad
1 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde
Choklad

Gör så här:

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten
  2. Koka hallon och socker till en tjock sås
  3. Använd en finmaskig sil för att sila bort alla kärnor (detta är inget måste men resultatet blir så mycket bättre om man lägger några minuter extra på att bli av med kärnorna)
  4. Rör ned gelatinet i den varma såsen och låt den sedan svalna
  5. Vispa grädden
  6. När såsen är kall ska vaniljsockret blandas ned och sedan vänds det hela ned försiktigt i grädden, rör absolut inte mer än nödvändigt utan så snart allt blandats till en fin rosa grädde är det färdigt
  7. Portionera upp det i 4-6 serveringsskålar eller glas och låt svalna i kylen minst 1 timme innan servering.
  8. Riv choklad över moussen vid servering och sitt sedan ned och bara njut

Lämna en kommentar