Fredagspasta

Du behöver:

400 g pasta
2 pkt bacon
10-12 färska champinjoner
Ca 10 cm purjolök
2-3 dl grädde
2 dl crème fraîche, gärna smaksatt med chili och paprika
1 svampbuljongtärning
1-2 dl parmesan
1-2 dl pastavatten
Salt
Peppar

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen, häll av men spara ca. 2 dl av vattnet för att använda i pastasåsen
  2. Klipp baconet och stek på det hårt i en torr stekpanna, när de fått lite färg så sänk temperaturen till medelvärme
  3. Dela svampen i kvartar, lägg sedan ned dem i stekpannan och låt även dem få färg
  4. Hacka purjolöken och addera dem i pannan, rör om så den inte blir bränd utan bara mjuknar
  5. Häll på grädde, crème fraîche och buljongtärningen. Låt det koka ihop och rör om försiktigt under tiden
  6. Riv i lite parmesan så såsen blir lite tjockare i konsistensen
  7. Tillsätt pastavattnet och den kokta pastan, smaka av med salt och peppar om så behövs och servera sedan med lite riven parmesan och nymald svartpeppar

Gott, snabbt och billigt! En fantastisk fredagsmiddag helt enkelt