Sparrissoppa

4 personer

Du behöver:

500 gram färsk grön sparris
5 schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong (eller 2 buljongtärningar)
1 dl vitt vin
Salt
Peppar

Gör så här:

  1. Skala sparrisen med en potatisskalare och skär i centimeterlånga bitar, topparna kan du gärna spara för att garnera med vid servering
  2. Koka upp vatten med lite salt i och koka sparrisen i det i ca. 2-3 minuter, häll sedan bort vattnet
  3. Skala och hacka löken och fräs den lätt i en kastrull, slå över vinet, buljong och grädde och låt det hela koka upp
  4. Tillsätt sparrisen och låt det hela koka ihop ca. 10 minuter
  5. Ta kastrullen av spisen och mixa soppan slät
  6. Smaka av med salt och peppar och så är det klart för servering – garnera som sagt gärna med sparristopparna

Lämna en kommentar