ca 25 st
Du behöver:
200 g smör, rumstempererat
50 g jordnötssmör
2 dl farinsocker
1,5 dl strösocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl salta jordnötter
250 g vit choklad, hackad
Gör så här:
- Sätt igång ugnen på 180°
- Vispa ihop smör, jordnötssmör, farinsocker och strösocker i en skål tills det får en krämig konsistens. Rör sedan ned ägget
- Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och sikta sedan ned det genom en finmaskig sil i smeten. Rör om noggrant
- Tillsätt jordnötter och den hackade chokladen och se till att arbeta ihop degen
- Ställ i kylen för att svalna i ca 20 minuter
- Ta fram degen och rulla små bollar, ca 25 st och lägg dem glest på bakplåtspapper eftersom de flyter ut under gräddningen
- Platta till bollarna lite och grädda dem sedan mitt i ugnen i ca 10-12 min beroende på ugn, de ska få lite färg men absolut inte bli brända
- Låt dem svalna några minuter på plåten och flytta dem sedan till ett galler
- Förvara kakorna torrt