Sega jordnötskakor

ca 25 st

Du behöver:

200 g smör, rumstempererat
50 g jordnötssmör
2 dl farinsocker
1,5 dl strösocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl salta jordnötter
250 g vit choklad, hackad

Gör så här:

  1. Sätt igång ugnen på 180°
  2. Vispa ihop smör, jordnötssmör, farinsocker och strösocker i en skål tills det får en krämig konsistens. Rör sedan ned ägget
  3. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och sikta sedan ned det genom en finmaskig sil i smeten. Rör om noggrant
  4. Tillsätt jordnötter och den hackade chokladen och se till att arbeta ihop degen
  5. Ställ i kylen för att svalna i ca 20 minuter
  6. Ta fram degen och rulla små bollar, ca 25 st och lägg dem glest på bakplåtspapper eftersom de flyter ut under gräddningen
  7. Platta till bollarna lite och grädda dem sedan mitt i ugnen i ca 10-12 min beroende på ugn, de ska få lite färg men absolut inte bli brända
  8. Låt dem svalna några minuter på plåten och flytta dem sedan till ett galler
  9. Förvara kakorna torrt