Mac ‘n’ cheese med korv

4 pers

Du behöver:

300 g makaroner av valfri sort
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2,5 dl grädde
1 buljongtärning, tex. grönsaksbuljong
5 dl cheddarost
2 krm cayennepeppar
Ströbröd
2 – 5 korvar, valfri sort – jag använde chorizo

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°
2. Koka makaronerna enligt förpackningens anvisning och häll sedan av dem
3. Under tiden pastan kokar så skivar du upp korven i tunna skivor och steker på dem i en stekpanna så de får en fin yta, ställ sedan åt sidan
4. Häll mjölken i en kastrull och rör ned mjölet, sätt på värmen och låt småkoka under omrörning
5. Tillsätt grädde, buljongtärning och cayennepeppar, låt såsen sedan koka någon minut men rör under tiden försiktigt
6. Rör ned makaronerna och lite mer än hälften av osten
7. När osten börjat smälta och såsen blir tjockare vänder du bara försiktigt ned dina korvbitar
8. Häll ned alltsammans i en ugnsfast form, toppa med resterande osten och ett tunt lager av ströbröd. Grädda i mitten av ugnen i ca. 25 – 30 minuter

Mac ‘n’ cheese är en amerikansk klassiker och vill du utesluta korven i ovanstående recept så är det självklart bara att göra så. Jag fick lite oväntat många middagsgäster den dag jag skulle göra detta så jag adderade korv för att få den mer fyllig och mättande. Och det blev en hit! Riktigt gott, men jag skulle inte våga mig på att kalla det för en klassiker – än.