Du behöver:
1 vitlöksklyfta
1 påse färsk babyspenat (80 gram)
1 msk smör
1 burk ricottaost (250 gram)
Flingsalt
Svartpeppar
Muskotnöt
Gör så här:
- Skala och riv vitlöken, stek den tillsammans med spenaten i smör
- Krama vätskan ur spenaten och hacka den sedan fint
- Blanda spenaten och ricottan, smaka av med salt, peppar och ev. muskot
- Ta en sked av röran och placera ut på pastadegen ca. 5 cm från övre- och nedre kanten med ca. 3-5 cm mellanrum beroende på hur mycket fyllning du lägger på
- Vik över pastadegen så det blir som ett täcke och det bildas små pastakuddar, skär ut varje ravioli en efter en
- Det är viktigt att se till att det går att knipa ihop kanterna så att de inte spricker upp under kokningen
- Lägg raviolin på en handduk eller ett papper så de torkar lite innan det är dags för kokning, koktiden är ca. 5 minuter