Ravioli med spenat och ricotta

Du behöver:

1 vitlöksklyfta
1 påse färsk babyspenat (80 gram)
1 msk smör
1 burk ricottaost (250 gram)
Flingsalt
Svartpeppar
Muskotnöt

Gör så här:

  1. Skala och riv vitlöken, stek den tillsammans med spenaten i smör
  2. Krama vätskan ur spenaten och hacka den sedan fint
  3. Blanda spenaten och ricottan, smaka av med salt, peppar och ev. muskot
  4. Ta en sked av röran och placera ut på pastadegen ca. 5 cm från övre- och nedre kanten med ca. 3-5 cm mellanrum beroende på hur mycket fyllning du lägger på
  5. Vik över pastadegen så det blir som ett täcke och det bildas små pastakuddar, skär ut varje ravioli en efter en
  6. Det är viktigt att se till att det går att knipa ihop kanterna så att de inte spricker upp under kokningen
  7. Lägg raviolin på en handduk eller ett papper så de torkar lite innan det är dags för kokning, koktiden är ca. 5 minuter

Lämna en kommentar