Scones

Du behöver:

2,5 dl vetemjöl
2,5 dl grahamsmjöl (eller 2,5 dl vetemjöl till om du hellre önskar det)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 gram rumstempererat smör
2 dl mjölk (går att byta ut till samma mängd fil eller yoghurt)

Jag brukar blanda i ost och oregano i bröden för att få lite mer smak, du gör som du vill på den punkten.

Gör så här:

  1. Slå igång ugnen på 250°
  2. Blanda mjölet, bakpulver och salt i en bunke
  3. Skär ned smöret i mindre tärningar och blanda i det i mjölblandningen, rör med fingrarna tills degen är smulig
  4. Tillsätt mjölken och rör samman det hela till en jämn deg
  5. Dela till bullar som små portionsbitar eller till 2 stora bröd, lägg på bakplåtspapper. Nagga med gaffel och gör en skåra tvärs över bröden med en vass kniv
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter eller tills bröden fått fin färg
  7. Låt svalna någon minut men ät innan de är helt kalla då scones ofta tenderar att bli lite torra

Lämna en kommentar