Du behöver:
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl grahamsmjöl (eller 2,5 dl vetemjöl till om du hellre önskar det)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 gram rumstempererat smör
2 dl mjölk (går att byta ut till samma mängd fil eller yoghurt)
Jag brukar blanda i ost och oregano i bröden för att få lite mer smak, du gör som du vill på den punkten.
Gör så här:
- Slå igång ugnen på 250°
- Blanda mjölet, bakpulver och salt i en bunke
- Skär ned smöret i mindre tärningar och blanda i det i mjölblandningen, rör med fingrarna tills degen är smulig
- Tillsätt mjölken och rör samman det hela till en jämn deg
- Dela till bullar som små portionsbitar eller till 2 stora bröd, lägg på bakplåtspapper. Nagga med gaffel och gör en skåra tvärs över bröden med en vass kniv
- Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter eller tills bröden fått fin färg
- Låt svalna någon minut men ät innan de är helt kalla då scones ofta tenderar att bli lite torra