4 pers
Du behöver:
0,5 – 1 nät vongolemusslor (det går att använda blåsmusslor också)
ca. 300 gram pasta av bra kvalitet
2 dl vitt vin
4 klyftor vitlök
1 färsk chili (det går att använda torkad chili istället)
ca. 10 cocktailtomater
Citronzest från en halv citron
Olivolja
Persilja
Salt
Peppar
Gör så här:
- Lägg de rengjorda musslorna i saltat kallt vatten i ca. 1 timme, skölj dem sedan under rinnande vatten – detta för att musslorna ska öppnas och släppa ut småsten och smuts
- Koka pastan i välsaltat vatten, tänk på att absolut inte överkoka pastan utan ha den hellre extra al dente då den kommer blandas ned i kastrullen med musslorna
- Skala och skiva vitlöken
- Kärna ur och hacka chilin
- Värm oljan i en kastrull eller traktörpanna till hög temperatur och slå i vitlök och chili
- Tillsätt musslor, på med vitt vin och låt koka ca. 30 sekunder under lock
- Lägg i tomaterna och smaka sedan av med salt och peppar
- Häll av pastan och vänd ned den i vongolesåsen. Strö över persilja och servera omgående