Cannelloni med pesto

Du behöver:

1 frp ricotta, 250 gram
100 g pesto
1/3 purjolök eller 2-3 strån av färska rödlöksstjälkar
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Färska lasagneplattor
Mozzarella

Tomatsås;
1 burk krossade tomater
2 klyftor vitlök
Rödvin
Timjan
Basilika
Svampbuljong
Salt
Peppar
Cayennepeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Börja med tomatsåsen så den får gotta till sig under tiden. Häll ned de krossade tomaterna i en kastrull
  3. Skala och pressa vitlöken ned i kastrullen och låt det långsamt puttra några minuter
  4. Häll i en skvätt rödvin motsvarande 0,5 – 1 dl
  5. Tillsätt timjan (gärna färsk) och basilika (även den gärna färsk) och smula sedan ned en tärning svampbuljong – eller grönsaksbuljong om du hellre önskar det. Låt puttra minst 10 minuter men har du mer tid på dig så låt det stå så länge du kan, rör om då och då
  6. Smaka till sist av med salt och peppar om det behövs, cayennepepparn lyfter smakerna lite extra så om du vill kan även en slå i en liten del av denna härliga krydda
  7. Rör ihop ricotta med peston och den hackade löken/stjälkarna, salta och peppra och smaka upp fyllningen
  8. Jag använder lasagneplattor från Pastella som är ”på rulle”. Jag lägger en del fyllning vid kanten av plattan ca 2-3 cm bred och rullar ihop så pastan överlappar lite grann. Skär av cannellonin, lägg den i en ugnsfast form och fortsätt så tills fyllningen är slut
  9. Häll på tomatsåsen över alla cannellonis, riv mozzarellan i småbitar över hela formen och ställ in mitt i ugnen i ca. 15-20 minuter eller tills osten fått fin färg